Bröderna Brask – 28 januari 2017 16-19

Bröderna alltid haft intresset att kunna skapa något utifrån inget och som barn ritade dom ofta.  Allt från olika seriefigurer skapades till egna varelser med laserkanoner å allt va det nu kunde va som snurrade runt i deras vilda fantasiner.

Utan någon direkt utbildning inom konst har Håkan och Markus alltid gillat att kludda, rita, skissa. I deras värd var konstnär ett ord dom förknippa med lata hippes som inte ville arbeta. 

Och så var det ett bra tag, under större del av sin ungdom hände det inte så mycket för bröderna Brasks konstutvekling, förutom att dom blev lite bättre på att rita figurer och monster.

Men, någonstans runt år 2010 köpte Markus en låda med akrylfärger och penslar som fick fart i brödernas uråldriga intresse och sakta men säkert började nya ideér växa fram. Tyvärr är historien inte mer revolutionerande än så här, visst har det hänt saker i deras liv som påverkat hur dom känner och tänker, saker som sedan i sin tur påverkar skapandet men det är inte mer unikt för bröderna än för någon annan som tycker om att skapa.

Om man ska sätta någon stämpel på brödern Brask så skulle de närmaste nog  vara ”hobbykonstnär” med orden:  – vi gillar att kludda, och även kludd har sin ofrånkomliga utvekling om man gör det kontinuerligt…

Bröderna Brask

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *